torsdag den 4. februar 2016

HVORNÅR STARTER UNGDOMSLIVET?

Ungdomslivet starter når man kommer i puberteten. I puberteten danner man sin egen identitet. Kroppen bliver mere voksen at se på, men det sker langsomt og forskelligt fra person til person. I puberteten begynder man at tænke mere på sit udseende og måske også kigge på ens venner på en anden måde. I puberteten begynder kroppen at udvikle sig. Piger begynder med sin pubertet cirka 2 år tidligere en drenges gør. Piger begynder kraftigt at vokse når de er 10-11 år gamle. Hvor imod drenge vokser kraftigt når de er 12-13 år gamle.

Pigers pubertet
I pigers pubertet starter de med at udvikle bryster, de bliver højere, deres hofter bliver bredere og på et tidspunkt får man også sin menstruation. Det gør at man kan blive gravid. 



Drenges pubertet Drenges pubertet varer cirka 2 år længere end pigers, og det er grunden til at mange drenge bliver højere end piger. I drenges pubertet starter deres kønsorganer at vokse og producere sæd. Deres Adams æbler begynder også at vokse og derfor går deres stemme i overgang til at blive dybere.

Fælles for drenge og piger Det der er fælles for drenge og piger i deres pubertet er f.eks hår forskellige steder på kroppen, det er mest under ens arme og ved kønsorganerne. Ens sved begynder også at lugte på en anderledes måde. En del begynder også at få bumser i hovedet og på resten af kroppen.
Tanker og følelser I puberteten sker der rigtig mange ting både fysisk og psykisk. Især med tá ker og følelser da det hurtig kan gøre en usikker og meget alene. Det unge så skal tænke på er at mange af dem på deres alder, har det præcis på samme måde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar